شبگة عهد الأصحاب
www.4as7ab.com تأمل منك الضغط على الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي فأهلا وسهلآ بكَ معنا المقادير:كيلو مكرونة اسباجيتى او رفيعةمقصوصة
بصلتين متوستطتين مفرومين ناعم
6حبات طماطم مخلوطة بالخلاط
ورقة صلصة او ملعقتين صلصة
لمحبى الاكل الحار :قرنين فلفل حار
فرخة او كيلو لحمة مسلوق ومستوى(يوضع على الشوربة قليل من البهارات وملح وفلفل اسود وبصلة)
الطريقة:
يحمر البصل جيدا فى ملعقة سمن وقليل من الزيت او زيت بس وتضاف الطماطم والصلصة وملح وتترك لتسبك جيدا لمدة نصف ساعة على الاقل(كلما زاد الوقت كلما تحسن الطعم)
بعد ما يتسبكو نضيف الشوربة بتاعة اللحم او الفراخ كلها ونضيف قليل من الفلفل الاسود ونظبط الملح
اول ما تغلى الشوربة نضع المكرونة نغطيها لمدة دقيقة وبعدين نقلبها عشان متتعجنش فبعضها ونخفض النار من تحتها اعلى شوية من نار الرز.كل فترة نبص عليها ونديها تقليبة خفيفة وبعد ما تستوى تصب فى صينية كبيرة او اطباق(المكرونة بتكون بتعوم فى الصلصة مش ناشفة زى الطريقة المعتادة نظرا لوجود كمية كبيرة من الشوربة) وتحمر اللحم او الدجاج او يشوى فى الفرن وبالهناء والشفاء